ACADEMY

Tailor Made Products 

 


Technische Leerlijn per toestel

Technische Leerlijn per toestel

NU voor slechts

   € 7

Dit document over de technische leerlijn per toestel biedt een diepgaande inzage in de ontwikkelingsfasen van gymnasten. De reis begint met de Actieve Startfase (0-6 jaar), waarin de groei verandert en de basisbewegingen zich ontwikkelen via spel en beweging. De FUNdamentele Fase (6-8 jaar) benadrukt grove motoriek, balans, en introductie van basis turnvaardigheden. De fase Leren te Trainen (8 tot groeispurt) bouwt coördinatie op, voegt lenigheid en kracht toe, en legt de basis voor verdere technische groei. De Trainen voor Trainbaarheid en Wedstrijden fase ziet groeispurts en verfijnt techniek, kracht, en coördinatie, terwijl de nadruk verschuift naar nationale en internationale niveaus. De technische opbouw verloopt door de Voorbereiding Basis Turnvaardigheden, Basis Turnvaardigheden en eindigt op hogere niveaus, waar turnsters hun potentieel maximaliseren met complexere verbindingen en hogere uitgangswaardes.

 


Profielschetsen per Fase

Profielschetsen per Fase

NU voor slechts

    € 10

Deze aanvullende sectie onthult de diepgaande profielschetsen van fysieke, mentale, cognitieve en emotionele ontwikkeling, speciaal gericht op de fasen van LTGD. Naast beknopte beschrijvingen duiken we dieper in het groeiproces van kind tot volwassene en belichten we hoe dit van invloed is op de rol van trainers/coaches en de opzet van trainingen. Een overzichtelijk schema, dat de essentiële componenten en "vensters van optimale trainbaarheid" samenvat, vormt het sluitstuk van dit document. Zoals eerder vermeld in de leidraad: "De ontwikkelingsfase van de turnster bepaalt de fase van LTGD waarin zij zich bevindt. Turnsters die de LTGD-aanpak volgen, worden begeleid met training- en wedstrijdprogramma's die rekening houden met hun biologische- en trainingsleeftijd, en die aansluiten bij hun ontwikkelingsbehoeften. Hierdoor biedt LTGD een holistische benadering en worden de verschillende fasen niet star afgebakend." Dit document biedt inzichten die het begrip van deze filosofie verrijken en de weg wijzen naar een weloverwogen ontwikkelingspad.

BESTEL NU HET BOEK TURNEN DAMES

Hét nummer 1 boek voor Turnen Dames. Na het lezen zul je nooit meer op dezelfde manier naar je training kijken.


TURNEN DAMES

Bestel het boek Turnen Dames nu voor slechts € 29,95 excl. verzendkosten. Met dit boek vind je de sleutels tot jouw succes om een hoger niveau in jouw turntrainingen te leggen zowel in een week en een training als in een seizoen en lange termijn. Wacht niet langer en creëer variatie, uitdaging en inspiratie aan jouw turnsters.

Hogere D- en E-scores van jouw turnsters
Meer creativiteit en variatie in trainingen 
Topvorm op het juiste moment in het seizoen
Betere ontwikkeling van en meer plezier bij jouw turnsters

Gratis

LTGD E-BOOK

LONG TERM GYMNASTICS DEVELOPMENT

Leidraad voor langetermijn ontwikkeling 

turnen dames in Nederland

>